Historie

Historie Brouwer Tours

Brouwer Tours, gevestigd in Noordwijk, is een begrip in de regio als het gaat om professioneel personenvervoer. Het familiebedrijf Brouwer Company, waar Brouwer Tours net als Taxi Brouwer deel van uitmaakt, bestaat al meer dan 95 jaar.

Rond 1900 nam Piet Brouwer het eerste initiatief voor vervoer over de weg met een voermanderij en stalhouderij voor landbouwwerkzaamheden zoals hooi, stro en graanvervoer. Na een aantal jaar richtte het bedrijf zich met name op expeditie en transport van bloembollen en het uitvoeren van verhuizingen. In 1921 kreeg Brouwer de eerste vrachtauto’s en in 1927 de eerste luxe auto voor taxivervoer. Door de sterke groei van de toeristische sector nam de vraag naar groepsvervoer toe. Daarom werd in 1931, naast taxi’s, de eerste touringcar gebouwd en was de oprichting van Brouwer Tours een feit.  

Brouwer Tours Noordwijk

Brouwer Tours is altijd in Noordwijk gevestigd geweest. Van de Voorstraat 122 naar een pand aan de Bronckhorststraat 69, met de inrit aan de kant van de Zeestraat. In 2000 verhuisde Brouwer Tours naar nieuwbouw aan de Keyserswey 38-40. Vanaf die locatie aan de rand van Noordwijk heeft het bedrijf zich snel verder kunnen ontwikkelen.

Van dagtochten en organisator van meerdaagse reizen tot dé vervoerder voor ANWB reizen. En uiteindelijk ook voor het eigen reisbureau; Brouwer Travel. Brouwer Tours staat inmiddels bekend als dé groepsvervoerder in de regio, met het grootste en meest diverse wagenpark. Voor zakelijk en privé ritten in comfortabele touringcars.

Wilt u meer weten over de roots en historie van het familiebedrijf? Lees verder op de site van Brouwer Company.